tirsdag 1. februar 2011

Monsunens 10 på topp

Vareopptelling kan være nyttig i den kommerse verden. Personlig synes jeg min egen vareopptelling på monsunen.blogspot.com kan gi noen interessante svar.

Mest overraskende har vært at historien om den 17 år gamle jødinnen som overlevde krigens redsler i skjul for så å bli voldtatt av sine russiske befriere ble nest mest leste blogg, riktignok med beskjedne 95 sidevisninger.

Nå har jeg lært at gode titler også trekker lesere i papiravisene, særlig i løssalgspressen. Da var det kanskje ikke så overraskende at professor Francis Sejersteds sterke meninger trakk over 100 sidevisninger. Nyordet "regelfetisjisme" i debatten rundt Maria Amelie fikk folk til å heve øyenbrynene.

Litt journalistetikk i kjølvannet av den samme Maria Amelie-saken ble det også. 3.-plassen inntok innlegget  "Når journalister blir aktører", og her kom det også en kommentar fra kjæresten til Maria, Eivind Trædal.

Anti-byråkratdiktet jeg publiserte med Aftenposten som kilde, kom på poengplass. Morsomt syntes jeg det var at min gamle avis lot en professor boltre seg med litt poesi. Men det kan kanskje ha betydd noe at diktet var skrevet i harnisk over behandlingen av den samme Maria Amelie?

Vareopptellingen var ikke alltid like lystelig. I utgangspunktet hadde jeg håpet på mer debatt i kjølvannet av mine meninger. Jeg er vel for snill. For ufarlig. For gammel!

123 leserinnlegg etter 123 blogginnlegg er jo ikke særlig.

2 kommentarer:

 1. For gammel? Nei. For snill? Ja!

  SvarSlett
 2. Stein-Ivar, du er jo ganske søt, da, ikke for snill! Men jeg tror nok at jeg henger igjen litt mye i analysen. Jeg oppdager at jeg etter hvert er blitt mer kritisk til pressen. Det gjøres ofte en slett jobb der nede/ute.

  Ellers er jeg litt usikker på hva "for snill" egentlig innebærer. Etter å ha vært ganske frisk i uttalelsene i private rom, krever det kanskje litt mer å komme med de samme utsagnene på prent.

  Jeg tar deg på alvor, og skal forsøke å bli klare. Slemmere? Vel, i alle fall ikke for snill!

  Auf wiederloege, eller hvordan sveitserne skriver Auf Wiedersehen!

  SvarSlett

Det er fint at noen leser det jeg skriver. Og kommenterer det! Jeg skal komme tilbake med en seriøs tilbakemelding!