mandag 11. mai 2009

Gratulerer, Aftenposten!

Kriser er tid for nyskapning. Så også for min gamle arbeidsgiver, Aftenposten. I 5-6 runder siden 1990 har avisledelsen brukt sparekniven. Selvsagt klaget også journalistene over at kutt gir dårligere kvalitet.

Selv merket vi aldri det, men da Aften skulle komme ut bare tre dager i uka (det var 6 dager for ikke mange år siden), begynte vi å lure. Et sikkert krisetegn var det også at alle ansatte i år jobber to uker uten lønn. Kostnadskutt, heter det.

Her i PANGsjonistheimen er det stor jubel når vi ser at vi har fått en ny seksjon, Verden, i morgennummeret. Voldsomt mange sider, og mye godt stoff. Verden-seksjonen er ikke ferdig utviklet, men det er en god start.

Det gleder oss også at søndagens dramatiske brann i Follo-tunnelen endte opp som en notis i mandagens avis. Dermed tar Aftenposten for alvor konsekvensen av at nyhetene dør med døgnet.

Og så regner vi med at den gamle Tanta fra Akersgata, nå Posthuset, forklarer leserne hvorfor dette kunne skje. Tunneler eer det nok av, det er vel 50 av dem fra Oslo til Bergen. Hva om denne ulykken hadde skjedd i f.eks. Festningstunnelen i rushtida!

Hold på rattet, tråkk på bremsen i tide!