lørdag 3. april 2010

iPad, here you are!


Vilt kaos, typisk amerikansk! Full mediedekning fra første stund nede i Apple-butikken i Soho. Men nå har jeg altså en iPad! Da er det bare å trene!

Symbolikken var strålende denne varme påskeaften morgen. Den vakre bygningen som før var et velkjent postkontor, er nå det digitale mekka for folk i Soho.

Klokka 17 i går stilte de første i kø, jeg sto bakerst i en 300 meter lang kø da jeg ankom et kvarter før sjappa åpnet.

-Have you ordered an iPad? spurte John.

Så han ikke det på meg? Vel, jeg klarte å stave frem navnet mitt, og han sendte meg i den riktige køen. Det var nemlig to køer. Min kø. Og så den køen for alle dem som håpet å slå kloa i en iPad som ikke ble avhentet denne dagen.

Tre kvarter seinere ble jeg klappet inn i Apple Store Soho. En egen selger håndhilste på meg i døra. Jim het han, og var blid som en lerke!

På vei opp trappen til det aller helligste stedet denne morgenen, fikk jeg forklart at jeg trengte litt ekstrautstyr for norske strømforhold. Og så måtte jeg ha et lite omslag, en slags veske, til min nye digitale venn.

To minutter seinere sto vi der.

-Vil du pakke opp? Trenger du hjelp?

Jim smilte. Og så meg plundre skikkelig.

-I help you, kom det raskt. Og på sekunder var alt i orden. Han vekket min iPad til live via en ganske alminnelig Mac.

Tre minutter seinere ble jeg klappet ut av butikken av de ca 20 ansatte som dannet et espalier ved hovedinngangen. Jeg klarte såvidt å få filmet utgangen.

Nå sitter jeg på hotellet. Og skriver. Ikke på iPad´en, men på den bærbare. Det er noe å lære på iPad, blant annet har jeg ikke klart å få norsk tegnsett. Og alt jeg skriver blir rettet til et slags engelsk.

Så får vi se hva den digitale fremtiden blir til. De første YouTube-snuttene av iPad-salget er forlengst lagt ut.

Nå må jeg ut i sola. I kveld skal jeg titte litt nærmere på min lille venn.

Klar for revolusjonen!


Nå er det bare timer igjen! Ja, jeg snakker om iPad. Early adapters, heter det, om oss som henter en iPad i Apple-sjappa her i Junaiten påskeaften. Se i nåde til oss!

Raskt bestilte jeg, og jeg visste at det kom til å bli mye støy rundt denne dingsen når den ble sluppet på det amerikanske markedet 3. april, klokka 0900, lokal tid.

I amerikanske medier har det flommet over av anmeldelser av iPad. Det er to leire, teknikerne som synes den ikke duger til noe, og brukerne, som kommer til å bolte seg. Jeg tilhører siste gruppe. Og gleder meg til å få alt i fullformat, ikke bare i iPhone-format.

Morsomt her det å høre hva David Letterman får ut av iPad. Det hjalp ikke at han slikket på skjermen! Kostelig med 10 viktige spørsmål å stille om iPad. 37 000 har sett videoen før iPad er på lufta!

Michael Arrington i TechGrunch fikk også holde i en iPad, men den var låst fast slik at han ikke skulle stikke av med den!

Selvsagt er tungvektere i New York Times med i denne hypen. David Pouge ser dingsen fra to sider. Teknikernes og brukernes. Heftige greier. Det ble nesten en helside i gårsdagens utgave av NYT.

Men om noen timer holder jeg en i henda mine sjøl!

Følg med!