mandag 27. april 2009

Svineinfluensa og andre dødelige epidemier

Kanskje sprer svineinfluensaen seg over hele verden. Skal 1000 nordmenn stryke med hvis det går riktig ille? Panikken brer seg, og StatoilHydro tar sine forholdsregler. Reiseforbud i Mexico!

Hvorfor får folk panikk? Og hva skjer?

Hva gjør vi for å "helbrede" oss under den "sykdommen" som har herjet Norge de siste 60 årene og som i 2007 kostet 256 liv? Jeg tenker selvsagt på trafikkdøden som hvert eneste år rammer samfunnet blindt.

Og hvor mange liv tar sigaretten hvertår? Er det 7000? Ikke fullt så mange, hvis vi skal tro tallene fra Helsedirektoratet.

Om et par uker vet vi hvor alvorlig svineinfluensaen er. Og vi nordmenn klarer oss utmerket selv om noen kommer til å stryke med. Men det skaper jo best overskrifter når vi slår til med skrekkscenariet som kanskje kan komme til å få samme omfang som under spanskesyken i 1918.

Skal vi fortsette å piske opp stemningen fordi en virus har slått til og gått over fra dyr til mennesker?

Eller skal vi kanskje bli like immune mot alarmerende meldinger om en dødelig influensaepidemi som vi forlengst er blitt overfor alle meldingene om dødsulykker på norske veier?


Kampen mot Europark kronet med seier.

Jeg vant, jeg vant, Europark ga seg! Men det begynte altså slik:

Det har kostet meg 3 timers arbeid, men kanskje jeg tar innersvingen på Europark. Hvem har ikke tenkt tanken: "Hvis jeg én dag fikk sjansen, da ville jeg stoppet dem som flår bilistene".

Vårsolen tittet frem, båten ventet på litt mer bunnstoff. Men jeg ville så gjerne se hvordan det nye Jernbanetorget så ut! 12 minutter parkerte jeg. Men lapp i ruta. Alt i orden. Trodde jeg!

Naiviteten min kostet meg 700 kroner! En gul remse lå under høyre vindusvisker. Har du opplevd det noen gang?

Se godt på bildet! Burde jeg visst at dette var et felt som var reservert for busser? P-automaten står der folk entrer fortauet.

Nå har jeg klaget. Det skal koste Europark mer i saksbehandling enn de får inn i form av prosentene for gebyret.

Hvis dere blir tatt, sjekk på www.parkeringsklagenemda.no før dere betaler boten (kontrollavgift! Up my ....)

Snart er båten på sjøen, og nervene kommer igjen i godlage...