fredag 28. januar 2011

Pinlig, NRK!

Skuddene gjaller i Kairos gater. De store TV-stasjonene sender direkte. TV2Nyhetskanalen også. Men NRK sender reprise på gårsdagens strømdebatt på NRK2!

Riv, rusende gal prioritering fra statskanalen, spør du meg! Og jeg tror den interne debatten i NRK kommer til samme konklusjon.

Klart det koster penger å jobbe med TV. Da får vi nøye oss med Al Jazeeras engelske kanal på Internett.

Kan det være slik at NRK har glemt å tenke på dem som betaler godt over 2000 kroner i lisenspenger? Men det er sikkert viktigere å overføre et skirenn eller to. Eller ti. Hver eneste helg. Direkte.

Pinlig, NRK!

Det er bra vi har VGs @Akerhaug på plass i den egyptiske hovedstaden. Her er er av hans meldinger fredag ettermiddag: "Akkurat nå er det kaos i Kairo. Politiet trekker seg tilbake, demonstrantene tar over".

Norsk stemme fra Kairo

"Not much people around. Still early", tvitrer VGs Lars Akerhaug fra Kairo litt før klokka 8 i morges.

Dermed er det bevist, det er ikke helt tett det teppet egyptiske myndigheter har trukket over Internett.

Den vedlagte skjermdumpen fra Twitter viser altså at Akerhaug fortsatt er på lufta. Og flere kommer igjennom sensuren, hvis vi skal tro JPBarlow. Han holder til i California, og der er klokken snart midnatt, torsdag kveld.

Samtidig er muslimer i Egypt på vei til fredagsbønnen i moskeene. Vi får håpe at tvitrere som Akerhaug kommer igjennom når det kommer folk ut på gatene.

De som ønsker å følge Lars Akerhaug (@lars_akerhaug), har jo bare én ting å gjøre. Kom dere inn på twitter! VG har to tvitere i den egyptiske hovedstaden. Den norske varianten av av Lars Akerhaug finner dere på @akerhaug.

Egypts revolusjon - live?

I dag stengte egyptiske myndigheter Internett. Det har aldri skjedd før, i noe land. Hva skjer da? Og når kommer revolusjonen i landet med 80 millioner innbyggere?

Jeg skvatt litt da jeg leste meldingen på twitter om at de sosiale medier var slått av i Egypt. Nå viser det seg at noen har trykket på bryteren der nede, og stengt hele nettet. Det er i alle fall hovedinnholdet i den meldingen WikiLeaks sendte ut i morgentimene.

Dagens analoge aviser fylles langsomt av stoff fra Egypt. Etter jasmin-revolusjonen i Tunis, forsøker egypterne å bli kvitt sitt autoritære regime. Aftenposten trykker nye dokumenter avisen har fått tak i fra WikiLeaks. Disse kaster nytt lys over blant annet den amerikanske støtten til president Mubaraks regime.

Nå varsler WikiLeaks flere lekkasjer. Men nå får altså ikke egypterne tak i innholdet. Men det er vel det samme. Det mangler ikke på spådommer om at det muslimske landet har et nytt regime ikke lenge etter at fredagsbønnen er unnagjort i dag.