torsdag 12. august 2010

Eggen, Drillo - og Bore!

Befriende er det med eldrebølgen! Thor Bjarne Bore viser meg at det går an å holde topplokket i orden.

Men holder jeg koken på samme måte som den tidligere sjefredaktøren i Stavanger Aftenblad når jeg er godt over 70?

Drillo og Eggen er gamliser, men bringer sine tropper fra seier til seier. Det blir jo grundig kommentert av mange. Men ikke mange andre enn Bore ser trenersuksessen til reservetrenerne for landslaget og RKB som et resultatet av erfaring.

Nå gjelder det, Bore, å holde knotten i form! Har du forresten et treningsprogram for oss som ligger noen år bak deg?

Hvorfor skal røyk selges fritt?


Dette får jeg ikke kjøpt i Norge etter klokka 20 en vanlig ukedag. Nå hisser røykere seg opp fordi det kanskje kan bli liknende begrensninger på salget av tobakk!

I morgentimene i dag lukter det skikkelig røyk i debatten som Aftenposten startet i dag da de trykket en NTB-melding om at det bærer mot trangere tider for nikotinslagene. Det hele startet med en artikkel i Stavanger Aftenblad.

Det er ikke måte på, mener noen av dem som reagerer på forslagene: "Storebrorsamfunnet er på full fart inn - skremmende. Det må da være grenser for hvor mye vi skal overstyres! Snart får vi vel heller ikke kjøpe fløte og fett annet enn i egne butikker!"

Vi øldrikkere har uten problemer funnet oss i begrensninger i omsetningen. Har du ikke klart å kjøpe øl før klokka 20 (18 på lørdager), må du leve med det. Alle vet at alkohol er skadelig, men mange drikker det!

Røykere, derimot, finner seg ikke i begrensninger ut over at de ikke skal plage andre med røyken sin.

Det ville være helt naturlig å stanse omsetning av røyk samtidig med at ølsalget stenger. Hverken alkohol eller tobakk er ulovlige produkter i dette landet, men skal omsetningen ned, er begrensninger ett av de sterkeste virkemidlene. Og skal alle få lov til å selge røyk? Hvorfor har vi fjernet sigarettautomatene?