fredag 3. april 2009

Valget avgjøres på Internett!

Bård Vegar Solhjell har forlengst kastet seg på blogg-bølgen. Jens Stoltenberg har over 25 000 som "venner" på Facebook. Nå twitrer han også!

Og ingen er vel overrasket når 28-årige Anette Trettebergstuen (Ap) sender bilder fra møtene når hun snakker med kolleger i Taiwan?

Hva holder på å skje? Kan det hende at høstens valg avgjørs på Internett?

Norske politikere gjør klokt i å tenke seg grundig om før de svarer "nei". De bør i det minste forsøke å finne ut hva de selv ønsker. Hvis Jens Stoltenberg klarer å få 25 759 (pr. 3. april) til å følge med hva som skjer på hans Fjesbok-sider, er det oppsiktsvekkende i seg selv. Har det noen gang hendt at et valgmøte hadde så mange tilhørere?

Selv ble jeg overrasket etter noen dagers bruk av tjenesten twitter plutselig fikk vite av kystminister Helga Pedersen at det ble satt ny eksportrekord for sjømat i første kvartal i år. Til tross for finanskrisa!

Etter å ha jobbet fire tiår i norsk presse, oppdager jeg at det skjer noe med mediene. Milliarder kuttes i papiravisene, og hundrevis av journalister mister jobbene. Aviser legges ned.

Pressefriheten er i fare, ropes det. Men er det sant?

Til erstatning kommer nye kanaler. Internett er faktisk kommet for å bli. Vi leser nyhetene på nettet. Og hvorfor skal vi TV når det mest interessante kan lastes ned på Mac-en din når det passer deg?

Hittil synes jeg noe av det mest spennende utspillet på Internett, sett med politiske internett- briller, er videoen som Hadia Tajik har publisert på Facebook, YouTube, Twitter og Origo. Integreringen har vært vellykket når datteren til en pakistansk familie nå forsøker å bli nominert på Stortinget i Oslo og prater en strålende fin jærdialekt!

Når det gjelder bruken av Internett-mediet, holder jeg en knapp på videoen hun presenterte i forbindelse med kvinnedagen i år. Eller hva synes du om den? Det meste har hun gjort selv, men fikk jo hjelp til selve filmingen!

Det blir spennende å følge valgkampen på Internett!