tirsdag 21. april 2009

Takk, Dagbladet!

Endelig skjer det noe med et foreldet avtaleverk. Og Dagbladet tar tyrene ved hornet når de i dag klarer å få ut dagens avis.

Vi har sett det i årtier. Hver gang det kommer til en eller annen form for konflikt med grafikere, så trues med aksjoner. Og som oftest gir avisledelsen etter. Denne gangen var Dagbladets ledelse godt forberedt. Etter et dramatisk opplagsfall de siste årene, og kutt i antall ansatte - også typografer - visste Anne Aasheim trolig at hun måtte ha en Plan B i lommen dersom typografene enda en gang satte hardt mot hardt.

Anne Aasheim vet ikke hva denne konflikten kan komme til å koste avisen, men hun varsler at det får konsekvenser for dem som har deltatt.

Norske typegrafer har krav på å bli tatt på alvor som fagfolk. Men når typografer forsøker å presse arbeidsgiverne med "aksjoner", er det på tide å stoppe dem. Og det gjør Dagbladet nå.

Jeg vet at mange frykter for jobben sin i norske aviser. Og flere kutt kommer, og mange kommer til å miste jobben. Selv er jeg blitt pensjonist fordi Aftenposten ville spare penger.

Dropp aksjoner, Dagblad-typografer! Kanskje noen av dere klarer å redde jobbene deres!

1 kommentar:

  1. Monsun, jeg er helt enig med deg. Jeg tror nok at den utviklingen som nå er i presseverdenen er de første virkelige skrittene mot papiravisenes død. Ikke nødvendigvis den verste utviklingen det!

    Jeg har også blogget om dette:

    http://www.vettavisen.no/2009/04/hamskifte-i-pressen/

    SvarSlett

Det er fint at noen leser det jeg skriver. Og kommenterer det! Jeg skal komme tilbake med en seriøs tilbakemelding!