fredag 1. november 2013

Markedet... Æsj! Eller?

Service, ikke 10-kronersmarked, lokket meg hit
Markedet kom og tok meg! Hva gjør jeg da? Jeg går tilbake til "markedet". Og sier et forsiktig farvel til nærbutikken min de siste 20 årene. 

Egentlig er det ikke helt smart. For når jeg legger et par-tre år til på livslinjen min, kan jeg kanskje ikke gå til nærbutikken. Og enda litt lenger inn i solnedgangen har legen kanskje tatt fra meg førerkortet. Og da må jeg ta bussen til butikken! Med rullator?

Ledelsen i Spar Simensbråten må spare penger. Det forlanger sikkert kjeden. Dermed forsvant fiskedisken. Og kjøttet blir mer og mer ferdigpakket. Sterilt, sikkert. Men ikke kundevennlig for mange av oss.

I dag forsøkte jeg å leve uten nærbutikken. Jeg syklet (!) et par kilometer til butikken som vi lokalt kaller "Lavpris". Det er jo Jacob´s på Holtet. Trolig en av Norges fineste butikker. Ikke alltid like billig. Min nye nærbutikk, der utenfor bomringen? Eller skal jeg velge Meny på Manglerud eller Ultra på Bryn?

Fiskedisken hos Jacob´s lå der innbydende! Kjøttdisken bugnet over av kvalitet. Vel, jeg synes jo det er litt i meste laget å betale 446 kroner kiloen for en skikkelig biff!

Fiskedisken hadde strålende seifileter til 99 kroner kiloen. Akkurat den fisken jeg for noen dager siden kunne kjøpe på Spar Simensbråten. Til samme pris.

Ostedisken er en historie for seg selv. Selv etter at Stoltenberg-regjeringen innførte prosenttoll på ost som konkurrurerer med produkter basert på norsk ost.

- Forferdelig dyrt, sa den middelaldrende damen. Maasdamer (fra EU) kostet 249 kroner kiloen. Rene ranet, spør De meg!

Nå vet jo både de middelaldrende damene og mange andre at finansminister Siv Jensen frekventerer "Lavpris" rett som det er.

- Jeg hørte i radioen i dag at landbruksminister Listhaug (FrP) ikke vil fjern ostetollen, påpeker min ostevenninne.

- Du stemte vel ikke FrP? spør jeg.

Nei, det gjorde hun ikke. Men bergenseren fikk nok en stemme.

Vi rullet alle videre gjennom Jacob´s. Jeg var klok nok til å ha en handleKURV, ikke en handleVOGN.

Altså kom jeg under 300 kroner denne gang. Penger som kunne ha havnet hos Spar Simensbråten.

3 kommentarer:

 1. Synd at nærbutikken forsvinner, ja - og at det nå blir helt nødvendig å bruke bil - evt. buss til butikken. Men Spar har også seg selv å takke - butikken var dårlig drevet, trang og ukomfortabel og tapte priskonkurransen, ikke minst til REMA på Ryen, som også har bedre utvalg og er langt romsligere. Mener en tidligere beboer på Simensbråten...

  SvarSlett
 2. Det interessante er også at Spar Simensbråten har is i magen til å legge ned det eneste tilbudet som gjør forretningen bedre enn REMA 1000, ICA og andre "billigbutikker".

  Jeg tror faktisk at den daglige ledelsen ikke er interessert i hva kundene mener. Og jeg tor at kjeden bak Spar tenker utelukkende på bunnlinjen. Det er greit nok, men jeg blir ikke med på den reisen. I dag har jeg kjøpt billig og god mat på REMA 1000 ca 1500 meter unna...

  SvarSlett
 3. Trygve, hvis du og mange andre hadde reklamert for fiskedisken der hadde kanskje markedet vært stort nok. MAn får jo ikke småbutikker eller nærbutikker om nok folk ikke handler der. Hilsen fra Britt

  SvarSlett

Det er fint at noen leser det jeg skriver. Og kommenterer det! Jeg skal komme tilbake med en seriøs tilbakemelding!