mandag 11. mai 2009

Gratulerer, Aftenposten!

Kriser er tid for nyskapning. Så også for min gamle arbeidsgiver, Aftenposten. I 5-6 runder siden 1990 har avisledelsen brukt sparekniven. Selvsagt klaget også journalistene over at kutt gir dårligere kvalitet.

Selv merket vi aldri det, men da Aften skulle komme ut bare tre dager i uka (det var 6 dager for ikke mange år siden), begynte vi å lure. Et sikkert krisetegn var det også at alle ansatte i år jobber to uker uten lønn. Kostnadskutt, heter det.

Her i PANGsjonistheimen er det stor jubel når vi ser at vi har fått en ny seksjon, Verden, i morgennummeret. Voldsomt mange sider, og mye godt stoff. Verden-seksjonen er ikke ferdig utviklet, men det er en god start.

Det gleder oss også at søndagens dramatiske brann i Follo-tunnelen endte opp som en notis i mandagens avis. Dermed tar Aftenposten for alvor konsekvensen av at nyhetene dør med døgnet.

Og så regner vi med at den gamle Tanta fra Akersgata, nå Posthuset, forklarer leserne hvorfor dette kunne skje. Tunneler eer det nok av, det er vel 50 av dem fra Oslo til Bergen. Hva om denne ulykken hadde skjedd i f.eks. Festningstunnelen i rushtida!

Hold på rattet, tråkk på bremsen i tide!

6 kommentarer:

 1. Hvis Aftenposten med dette innvarsler en ny linje, tror jeg min santen det kan bli avisens redning. For det er just dette vi vil ha! Bevares, burde jeg rett og slett overveie en papiravis igjen?

  Jeg tenkte jeg skulle nevne det for deg tidligere, Trygve, men tror du det hadde vært mulig å åpne for kommentarer også fra lesere uten konto noe sted – men med angivelse av navn/pseydonym og e-postadresse? Det skal være mulig i Blogger-oppsettet.

  SvarSlett
 2. Her er jeg ikke helt oppdatert1 (Burde jeg sagt dette i en blogg?)

  SvarSlett
 3. Hei igjen, Trygve! Det jeg tenkte på, er at kun lesere som selv har en Blogger-konto – eller som er registrert på andre bloggtjenester – nå har mulighet for å kommentere hos deg.

  For min del innebærer det at lenken på navnet mitt fører til en utgammel, inaktiv konto hos Blogger (den egentlige bloggen min ligger tross alt her), og det er nok ikke bedre for de som aldri har hatt en.

  Hvis du ønsker å endre på innstillingene, går du rett og slett til dem, velger arkfanen "Kommentarer" under "Innstillinger", og haker av for at "Alle – inkludert anonyme brukere", som det står, skal kunne kommentere. Du beholder uansett alle moderatorprivilegier. :-)

  Det er mulig jeg kludret det til litt nå, men jeg håper det ble sånn halvveis begripelig.

  SvarSlett
 4. Jeg gjorde som du sa, Jarle. Nå kan ALLE kommentere det jeg skriver.

  SvarSlett
 5. Se der, ja!

  Nå må vi bare se å få ordnet med noen trafikkdrivende tiltak her. ;-) Men det kan vi kanskje ta over kaffekoppen du antydet her om dagen.

  Dette blir bare bedre og bedre!

  SvarSlett
 6. Klarer du et kortkurs tirsdag 19. mai? Forutsetningen er at vi ikke stryker med på Søttende mai...

  SvarSlett

Det er fint at noen leser det jeg skriver. Og kommenterer det! Jeg skal komme tilbake med en seriøs tilbakemelding!