tirsdag 1. februar 2011

Revolusjon på alle fronter

@akerhaug rapporterer via Twitter hvert annet minutt fra #egypt. Klokka 19 kommer Odd Karsten Tveit inn i bredformat i Dagsrevyen. For nyhetshungrige tror jeg de sosiale medier tar innersvingen.

Virkeligheten er i ferd med å gå opp for president Hosni Mubarak i Egypt. Etter sju dager med folkelig opprør i Kairos gater, har i alle fall jeg forstått at twitter danker ut Aftenposten på papir. Og Dagsrevyen.

Læringskurven ble bratt for mitt vedkommende. Twitter-kontoen min har jeg brukt stadig oftere. Mens NRKs nyhetsmorgen lyder fra badet, sveiper jeg altså innom twitter for å se siste nytt.

Brukerkontoen @akerhaug på Twitter tilhører Lars Akerhaug i VG Nett. Sammen med @VGNettErlend (Erlend Skevik) har han holdt sine twitter-venner grundig orientert om det som skjer. Det kan kanskje bli litt vel detaljert ("Nå bærer noen et lik forbi hotellet vårt"), og vi trenger kanskje ikke meldinger hvert 2. minutt. Men er det revolusjon, så er det revolusjon!

Al Jazeera engelske tjeneste har forlengst slått ut BBC og CNN. Vel, nå har det vaklende regimet i Egypt trukket ut stikkontakten til den arabiske nyhetskanalen som dermed gikk i svart i går. Mobilnettet er visst også meget upålitelig for de 80 millioner egypterne. Internett forsøker myndighetene febrilsk å lukke.

Tross alle hindringer, velter informasjonen ut fra de sosiale medier. Det nytter ikke å søke på #egypt. Da får du meldinger om situasjonen i dette eldgamle landet på nær sagt alle verdens språk. Men når den amerikanske produsenten i nettjenesten til Al Jazeera tvitrer, regner jeg med at fakta serveres!

I dag, tirsdag, er det varslet at 1 million egyptere skal ut i Kairos gater. Gjennomføres revolusjonen i løpet av 24 timer?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er fint at noen leser det jeg skriver. Og kommenterer det! Jeg skal komme tilbake med en seriøs tilbakemelding!