tirsdag 5. mai 2009

Oslos livsfarlige tunnelSamferdselministeren frykter en ny dødssommer på veiene. Det gjør også Utrykningspolitiet. Og i dagens Aftenposten får vi frykten servert.

Tiltak varsles, men lite skjer. Og i mellomtiden dør bortimot 300 mennesker på norske veier. Det enkleste tiltaket for å bedre trafikksikkerheten, er hyppige kontroller. Hvem tør å kjøre over 60 km/t i sørgående løp i Vålerengentunnelen? Men når fotoboksen er passert, og bilistene ser lyset i enden av tunnelen, er det klampen i bånn.

Gjør følgende test: Kjør vestgående løp i Festningstunnelen, og hold fartsgresen på 60 km/t. Alle kjører fra deg! Ingen kjører under 70.

Dette skjer samtidig med at nettopp Festningstunnelen er en av de farligste tunnelene vi har. Eller som det står i Aftenposten, den er en av de minst trygge tunnelene i Norge. 2 drepte og 91 skadede på en strekning på knappe to kilometer burde fått alarmklokkene til å ringe.

Få opp fotobokser i Festningstunnelen, i begge løp!

Tre år som Aftenpostens utsendte i Berlin ga meg en bratt læringskurve. Fire ganger ble jeg tatt i fartskontroll. Små overskrideler og latterlig lave bøter (30 Euro, 350 kroner), riktignok. Tyskernes frykt er ikke så mye bøtene, men prikker på førerkortet. Eller som det heter: "Punkte in Flensburg", der dette registeret ligger. Lappen henger i en tynn tråd for tyske råkjørere.

Min erfaring er at tyske bilister overholder fartsgrensen. I alle fall i langt større grad enn deres norske kolleger.

Norske bilister lever i paradis. Fotoboksene er skikkelig varslet. Og stadig flere får GPS´er der fotoboksene er lagt inn!

Manuelle fartskontroller blir det færre og færre av. Jeg vet det ikke, men fører ressurskrisen i politiet til at antallet politifolk på veiene reduseres?

Mest irriterer jeg meg over at pressen ofte er mikrofonstativ for politikere og politiet. Hvor ofte har vi sett overskrifter om at UP overvåker påsketrafikken for å ta synderne? Har vi sett bilder av politiet som overvåker trafikken rundt skolene ved skolestart? Men når var den siste radarkontrollen i Vårveien og Stamhusveien ved Ekeberg skole her i Oslo?

Nei, nå må jeg ikke sutre mer! Båtlivet kaller. Om tre timer skal båten på sjøen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er fint at noen leser det jeg skriver. Og kommenterer det! Jeg skal komme tilbake med en seriøs tilbakemelding!