mandag 5. oktober 2009

Overkjørt av et vogntog!


Det lyder som en kriminalroman, men er det ikke. Historien er hentet fra virkeligheten, nærmere bestemt Festningstunnelen i Oslo.

Jeg slapp med skrekken denne mandagsmorgen. Vogntoget fra ICA kom susende i venstre felt. Langt over fartsgrensen. Farlig nær min erotiske, franske bil, en Citroën C5.

Det samme skjedde ved Lysaker fire uker tidligere. Men da var det konkurrenten REMA 1000 som forsøkte å kjøre over meg.

Denne uken kjente jeg imidlertid ICAs voldsomme krefter da jeg så vogntoget komme.

Svusj! Forbi!

Knapt en time senere satt jeg harmdirrende foran min Mac. Og for første gang tastet jeg et brev til politimester Anstein Gjengedal.

Jeg hører ropene: "Herregud, hvor naiv går det an å bli! Skrive brev til ham som var lovende skøyteløper på 60-tallet. Og som akkurat har fått kontroll med polititroppene sine etter måneder med aksjoner!"

Vel, hvis jeg er naiv, da er også Oslo-politiets ledelse naive. Når de gir borgerne av byen muligheten til å politianmelde folk over Nettet, bør det være kurant å gjøre dem oppmerksom på at ikke alt er som det skal i Tigerstaden. Og da regner jeg med at jeg får svar og blir tatt på alvor.

Riktignok går hovedvalgene for slike tips på rasisme, menneskehandel og seksuelt misbruk av barn. Men de ber om tips av alle slag, og får det. Og når til og med politiets sentralbord rådet meg til å skrive til politimesteren personlig, trenger i alle fall ikke jeg nøle.

De som steller med vogntogene fra ICA har forlengst svart på det brevet jeg sendte dem. Og selvsagt beklaget at skilt med fartsgrenser ikke respekteres, selv i en tunnel dypt under Akershus festning.

Også REMA 1000 har lagt seg paddeflat. Sjåføren har fått seg en skrape, og hendelsen er blitt brukt internt for det den er verdt. Kanskje REMA 1000 helst vil bli husket for "Bare lave priser" og ikke for at de holder høyeste hastighet på veiene.

Pulsen min er normal igjen nå. På veien til fjells torsdag blir jeg neppe frakjørt. Da er det full stopp i Festningstunnelen.

Men når jeg kommer opp i Hallingdalen, står det et skilt ved Gulsvik: Spesielt politiovervåket veg.

Forleden passerte jeg to fartskontroller i Hallingdal. Når var Oslo-politiet ute med fartskontroll på Oslos veinett?

Ha en god langhelg!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er fint at noen leser det jeg skriver. Og kommenterer det! Jeg skal komme tilbake med en seriøs tilbakemelding!