fredag 16. april 2010

Jeg - en forbryter?


Jøss, jeg har gjort noe ulovlig uten å vite det! Jeg har tatt med en iPad fra USA.

Statsminister Jens Stoltenberg var trolig i ferd med å havne i samme situasjon. Han er avbildet i verdenspressen som statsministeren som styrer landet sitt via en iPad mens han sitter askefast (nyord!) på Newark-flyplassen utenfor New York.

Når har også Fox News, TV-kanalen på høyrefløyen i USA, meldt at vår sosialdemokratiske leder må bruke amerikanske duppeditter for å holde orden på oss.

Nå må han levere den i tollen når flyene endelig kommer seg på vingene igjen og bringer Jens tilbake til Gamlelandet.

Alle tiders duppeditt er ikke CE-merket, altså ulovlig å innføre. Den stråler omtrent som en atombombe. iPad kan være helseskadelig, leser vi. Tenk på dem som røyker samtidig som de bruker en iPad!

Er dette vilt, eller? Her omgir vi oss med miljøfientlige stoffer av forskjellig kaliber, og så blir Jens og jeg forbrytere over natten fordi vi ligger litt foran i den digitale løypa!

-Har De noe å fortolle? burde tolleren spurt meg.

-Nei, jeg har med en gin og to flasker vin, ville svaret vært.

Selvsagt ville jeg også påberopt meg rettsvillfarelse hvis jeg ble tatt med min digitale bombe. Og tollerne har sikkert viktigere ting å lete etter når folk kommer utaskjærs fra.

3 kommentarer:

 1. Stein Ove Grønsund16. april 2010 kl. 17:19

  Hvis du ikke har kastet boksen iPad'en kom i, så vil du se at den er CE-merket. Men må Jens betale moms når han skal gjennom tollen?

  SvarSlett
 2. Boksen er kasta! Moms må han betale, men da får han tilbake den amerikanske avgiften. Men det må vel ordnes før avreise fra NYC. Og det glemte han sikkert. Kanskje han fikk den i gave? Dette blir en gravesak for norske medier!

  SvarSlett
 3. Gratulerer med iPad, Trygve. Selv går jeg bare og venter på at 3G-modellen kommer til Norge før jeg slår til. Har stor tro på denne duppeditten :-)

  SvarSlett

Det er fint at noen leser det jeg skriver. Og kommenterer det! Jeg skal komme tilbake med en seriøs tilbakemelding!